REHBERLİK SERVİSİ-AMACIMIZ-İLKELERİMİZ-ÇALIŞMALARIM

17.11.2018 1000

AMACIMIZ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı ve kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı ve üretken bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

İLKELERİMİZ

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmettir.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde insana saygı esastır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde gizlilik esastır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri öğrenci, veli, uzman, öğretmen ve yönetici gibi ilgililerin iş birliği ile yürütülür.

Bu ilkeler doğrultusunda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi okulumuzun ve toplumun gereksinimlerine göre çalışmalarını planlamakta, öğrenci merkezli bir yaklaşım içinde en iyi hizmete ulaşmayı hedeflemektedir.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI;

• Öğrenciye Yönelik Çalışmalar

• Veliye Yönelik Çalışmalar

• Öğretmenlere Yönelik Çalışmalar

şeklinde üç temel başlık altında yürütüyoruz.

Öğrencilere Yönelik Hizmetlerimiz:

• Okula yeni başlayan öğrencilere PDR Birimi çalışma alanları ve ilkelerinin tanıtılması, uyum güçlüğü çeken öğrencilere okula alıştırma faaliyetleri düzenlenmesi.

• Öğrencileri çok boyutlu tanımak amacıyla, öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun formların ve envanterlerin uygulanması.

• Öğrencilerin kendilerini ve meslek alanlarını tanımalarına yönelik çeşitli test ve envanterlerin uygulanması.

• Meslek alanları ve üniversiteye giriş sistemine ilişkin öğrencilerin bilgilendirilmesi; bu amaçla üniversite ve meslek tanıtımları, üniversite tanıtım fuarı ve üniversite tanıtım gezilerinin düzenlenmesi.

• Kariyer planlama konusunda bireysel ve grup görüşmelerinin yapılması.

• Bireysel ve/veya grupla psikolojik danışmaların yapılması.

• Koruyucu-önleyici bilgilendirme çalışmalarının yapılması.

• Bilgilendirme amaçlı kitap, kitapçık ve broşür hazırlanması.

Velilere Yönelik Hizmetlerimiz:

Öğrencilerle yapılan tüm çalışmalar kapsamında velilerimizle işbirliğine önem verilmektedir. Bu doğrultuda;

• Öğrencilerle ilgili görüşmeler yapılması.

• Seminer ve konferansların düzenlenmesi.

• Bilgilendirici yayınların hazırlanması.

Öğretmenlere Yönelik Hizmetlerimiz:

• Sınıf rehber öğretmenlerine müşavirlik yapılması

• Akademik ve/veya psikolojik destek ihtiyacı olan öğrenciler için işbirliği yapılması

• Bilgilendirme çalışmaları yapılması.

OKULUMUZ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ'NİN TANITIMI

Okulumuzda ortaokul ve liseden sorumlu olmak üzere iki ayrı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi bulunmaktadır.

• Ortaokula ait Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi okulumuzun ikinci katında öğretmenler odasının karşısında bulunmaktadır.

• Liseye ait Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi okulumuzun birinci katında yemekhanenin yanında bulunmaktadır.

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi hafta içi 09.00-15.00 saatleri arasında çalışmaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi'nde çalışan Rehber Öğretmenlerimiz

Büşra YILDIRIM, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. 2012 yılından itibaren çeşitli okullarda görev yapmış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da okulumuzda göreve başlamıştır. Okulumuzun lise kademesinden sorumludur.

Sibel AYYILDIZ, 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. 2012 yılından itibaren çeşitli okullarda görev yapmış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da okulumuzda göreve başlamıştır. Okulumuzun ortaokul kademesinden sorumludur.

30-11-201830-11-2018