YABANCI DİL AĞIRLIKLI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFIMIZ

5/B Sınıfımız, Yabancı Dil Ağırlıklı ARAPÇA Eğitimi Alıyor.

22.11.2018 1584

Dili bilimden ayrı mütalaa etmek veya bilimi dilden ayrı düşünebilmek imkansızdır. (D. Sarnoff)

Okulumuza 5/B sınıfı öğrencileri, YABANCI DİL AĞIRLIKLI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI olarak okuyacaklardır.

Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul bölümünde, 2. Yabancı dil olarak Arapça seçilmiştir. Öğrencilerimiz Arapça Proje sınıfı olarak haftada 9 saat Arapça dil eğitimi almaktadır.

Arapça eğitimi ile, 5,6 ve 7. Sınıflarda çok ciddi bir Arapça alt yapısına sahip olmaları, Arapça konusunda önemli mesafe kat etmeleri hedeflenmektedir.

Ülkemizde pek çok okulda dil eğitimi gramer eksenli gerçekleştirilirken, okulumuzda ana dili Arapça olan öğretmenlerin derslere katılımıyla günlük hayatlarında kullanabilecekleri şekilde Arapça eğitimi verilmektedir.

Gerçekleştirilen eğitim, müfredatla uyumlu olarak Arapça ev ödevleri, tercüme, Arapça şarkılar, diyalog, sunum gibi çalışmalarla öğrencilerin kazanımları aktif şekilde kullanmaları sağlanmaktadır.

DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ