YABANCI DİL AĞIRLIKLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFIMIZ

YABANCI DİL AĞIRLIKLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFIMIZ

 5/C SINIFIMIZ YABANCI DİL AĞIRLIKLI İNGİLİZCE EĞİTİMİ ALIYOR...

22.11.2018 3382

 

Dil araçların aracıdır, dil olmadan hiçbir bilgiyi kullanmak, onu başkaları için faydalı kılmak mümkün değildir.

 John Dewey

 

 

Okulumuz, Millî Eğitim Bakanlığı 5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM PROJESİ kapsamında, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 

Okulumuza 5/C sınıfı öğrencileri, YABANCI DİL AĞIRLIKLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI olarak okuyacaklardır. 

Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizcedir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hâkim olan adayları tercih etmektedirler. İngilizce diplomasının, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmeleri, bugün ve gelecekte hayatın her alanında ihtiyaç duyduklarında yeterli seviyede kullanabilmeleri için okulumuzda "YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF" uygulaması yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu araştırma ve geliştirme çalışmaları doğrultusunda yabancı dil eğitiminin erken yaşlarda ve nitelikli olarak verilmesini hedeflemektedir.

SORU - CEVAP

1.      Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı? 

Evet, TTKB'nin 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının 6. Maddesi ve Bakanlığımızın bu yöndeki talimatları gereği okulumuzdaki tüm 5.Sınıflar bu uygulamaya dahil edilecek. Tüm sınıflarımızda aynı program uygulanacak.  

 

2.      Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler? 

Haftada 10 saat İngilizce dersi görecekler.  

 

3.      Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflar 6, 7 ve 8. sınıfta da devam edecek mi? 

İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin 7. Maddesinde "İsteyen okullarda on (10) ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile her türlü eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi okul yönetiminin kararına bağlı olarak uygulanabilir." denilmektedir. Bu doğrultuda "her türlü eğitici faaliyet" ifadesinin 5. sınıflardaki yabancı dil uygulamasının 6. 7. ve 8. Sınıflarda da uygulanabilmesine imkân sağlamaktadır.   

 

4.      Okulumuzda Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak? 

Diğer 5. sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak. Aşağıda belirtilen dersler, haftalık ders saati oranında okutulacak. 

 

DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ

TÜRKÇE  

6

MATEMATİK

5

FEN VE TEKNOLOJİ

4

SOSYAL BİLGİLER

3

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

YABANCI DİL (İNGİLİZCE)

10

PEYGAMBERİMİZİN HAYATI

2

KURAN`I KERİM

2

ARAPÇA

2

TOPLAM

36

 

HEDEFİMİZ

Hedefimiz 4 yılın sonunda içinde bulunduğumuz bilgi çağına ulaşmayı hedef edinen öğrenciler yetiştirmektir.

Günümüzde bireyler ve toplumlar bilgiye ulaşmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Küreselleşme anlamında giderek "küçülen" dünyamızda farklı toplumlar arasında "iletişim" çok önemlidir. Günümüzde iletişim hem görsel ve yazılı basın hem de bilgisayarlar yardımıyla gerçekleştirilmektedir.

Bu küresel iletişimin ortak dili İngilizcedir.

Öğrencilerimizin dünya dili olan İngilizceyi anlayabilmeleri, konuşabilmeleri ve dil gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz.